Gode grunde til at tage på ridetur inden solen går ned

Kvinde på hest
Gode grunde til at tage på ridetur inden solen går ned
Henrik Andersen
-
12/12/2022
-

Skal du ud at ride en tur? Så er det vigtigt, at du gør det, inden solen går ned. Når solen går ned, kan hesten have svært ved at navigere, og dermed udgør det altså en risiko at ride efter mørkets frembrud. Her kan du blive klogere på, hvorfor du altid bør ride i dagslys.

Du bør altid ride i dagslys

Det kan være sikkert at ride om natten, men det kræver, at du som rytter tager en række forholdsregler og ved, hvordan en hests syn er i nattelys. Hvis du ikke har erfaring med at ride efter mørkets frembrud, så bør du undgå at gøre det. Beslutter du dig alligevel for at tage en ridetur efter solnedgang, så er der en række retningslinjer, du skal overveje.

Det er eksempelvis altid farligt at ride på landevejene om natten, fordi der er andre trafikanter på vejene. Selvom dine øjne måske har tilpasset sig mørket, så du kan se, hvad du laver, så kan du ikke være sikker på, at hverken du eller din hest er synlig for andre trafikanter, og det gælder især om aftenen.

Derfor er det altså en god idé at undersøge, hvornår solen går ned, før du beslutter dig for at ride en tur. På den måde får du mulighed for at vende snuden hjemad, før det bliver mørkt, så både du og din hest er i sikkerhed. Det samme gælder for de øvrige trafikanter, som heller ikke er sikre, hvis du rider ved vejen om natten.

Hestens øjne skal tilpasse sig mørket

Hvis du beslutter dig for at tage en ridetur på din hest, efter mørket er brudt frem, så er det vigtigt, at du giver hestens øjne mulighed for at tilpasse sig mørket. Derfor skal du udelukkende ride langsomt og i et jævnt terræn. Herudover bør du være opmærksom på, at kontrastfuldt lys fra eksempelvis gadelygter kan virke mere dominerende i mørke.

Herudover bør du altid have en lommelygte med dig i nødstilfælde. Du bør dog kun bruge den, hvis det er nødvendigt, da hesten formentlig kan se bedre, hvis du ikke bruger den, fordi hestens øjne tager længere tid om at tilpasse sig til forskellige lysindstillinger. Du kan finde udstyr til rideturen ved at klikke her.

Rider du om natten, er det vigtigt, at de øvrige trafikanter og fodgængere kan se dig. Derfor bør du altid bære reflekser på tøjet, og det kan desuden være en god idé også at have det på sadlen. Vælg eksempelvis et knæklys, som kan ses i mange timer, men vær opmærksom på, at du stadig bør være forsigtigt, når du færdes om natten.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!